Onze behandelingen

Algemene tandheelkunde is het planmatig verhelpen van algemene klachten en het bieden van periodieke gebitscontroles en gebitssaneringen volgens de meest recente kennis en opvattingen. U kunt erop rekenen dat dat gebeurt met de meest geavanceerde apparatuur. Het doel is zowel een duurzaam als een fraai resultaat.

 

Periodieke controle

In onze praktijk wordt uw gebit in principe twee keer per jaar gecontroleerd. Er wordt gecontroleerd op cariës (gaatjes) en op de conditie van het tandvlees (parodontium). Een geringe hoeveelheid tandsteen wordt direct bij de controle verwijderd. Bij noodzaak tot uitgebreidere zorg, wordt u verwezen naar onze preventie-assistent. In geval van gemiddelde tot ernstige tandvleesontsteking (parodontitis), wordt u verwezen naar één van onze mondhygiënisten.

Behandelingen hebben uitsluitend plaats volgens afspraak.

 

Foto's

Afhankelijk van de situatie worden er foto’s (bite-wings) gemaakt. De frequentie hiervan hangt af van de conditie van uw gebit. In het kader van specifieke problematiek en/of een uitgebreid behandelplan kan er een zogenaamd orthopantomogram worden gemaakt. Dit is een röntgenfoto waarop kaak en gebit geheel is afgebeeld.